Alexander Kielland House / Trodahl Arkitekter

first_img Area:  2368 ft² Year Completion year of this architecture project Photographs:  Rasmus Norlander Manufacturers Brands with products used in this architecture project Architects: Trodahl Arkitekter Area Area of this architecture project ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954423/alexander-kielland-house-trodahl-arkitekter Clipboard Norway CopyHouses•Norway Year:  Houses ArchDaily Projects Alexander Kielland House / Trodahl ArkitekterSave this projectSaveAlexander Kielland House / Trodahl ArkitekterSave this picture!© Rasmus Norlander+ 22Curated by Paula Pintos Share CopyAbout this officeTrodahl ArkitekterOfficeFollow#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousesOn InstagramNorwayPublished on January 07, 2021Cite: “Alexander Kielland House / Trodahl Arkitekter” 07 Jan 2021. ArchDaily. Accessed 10 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogSinkshansgroheBathroom Mixers – LogisVinyl Walls3MExterior Vinyl Finish – DI-NOC™ StonePartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsTiles / Mosaic / GresiteCupa PizarrasVentilated Facade – CUPACLAD UprightGlassLAMILUXGlass Roof PR60ConcreteKrytonCrystalline Waterproofing – KIMSkylightsVELUX CommercialAtrium Longlight Skylights in ExperimentariumMetal PanelsLorin IndustriesAnodized Aluminum – Copper FinishesStonesFranken-SchotterWall Covering & CladdingWindowsRabel Aluminium SystemsMinimal Casement Windows – Rabel 8400 Slim Super Thermal PlusSwingsStudio StirlingHanging Chair – BasketWallcovering / CladdingArrigoni WoodsWood Cladding – AcousticMore products »Save想阅读文章的中文版本吗?挪威凹凸住宅 / Trodahl Arkitekter是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my stream Photographs Alexander Kielland House / Trodahl Arkitekter “COPY” 2021 ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/954423/alexander-kielland-house-trodahl-arkitekter Clipboard Manufacturers: Pilkington, Bega, Hans GroheArchitect:Ådne Trodahl, Ingrid EideInterior :Egersund MøbelsnekkeriConcrete:Sola BetongContractor:Entreprenørfirma Frode Olsson AS, Bjerga ByggSteel:Bergs MetallGlass:GlassløsningerCountry:NorwayMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Rasmus NorlanderRecommended ProductsWindowsOTTOSTUMM | MOGSWindow Systems – BronzoFinestra B40Enclosures / Double Skin FacadesIsland Exterior FabricatorsCurtain Wall Facade SystemsWindowsRodecaAluminium WindowsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXText description provided by the architects. This detached residence near Sandnes town centre, on the southwest coast of Norway, features a maritime climate with abundant rainfall. The plot slopes steeply to the east, dropping about 7 metres and overlooking the town. The poured concrete structure encloses roughly 2368 square feet of floor space. To maximise the view and the evening sunshine the house has three levels, the top floor being flush with the plot’s highest point, to the west. The primary living areas are here, with direct access through the kitchen to the upper garden.Save this picture!© Rasmus NorlanderThe kitchen exit is recessed to provide shelter as you step into the garden. Rainwater is conducted on one side to a standing water feature. A mezzanine wooden floor above the kitchen offers a no-nonsense study nook. All non-opening windows are sealed directly into the concrete. The rectangular windows have broad concrete sills to provide seating. Garden steps lead to the main entrance on level 2, where there are three bedrooms and an entertainment lounge. One of the two bathrooms is suitable for guests. All floors on this level are finely polished concrete screed.Save this picture!© Rasmus NorlanderSave this picture!PlanSave this picture!PlanSave this picture!© Rasmus NorlanderLight fittings are moulded into the ceilings. Internal walls are constructed of pinewood panels and matching doors. Level 1 contains the life-support functions for the main residence, including storage facilities and laundry room. A rental apartment offers the option to let. This bottom level is recessed six metres beneath levels 2 and 3 to create a double carport. Apart from the main building, there is also a complementary shed to house the recycling bins and cycles.Save this picture!© Rasmus NorlanderProject gallerySee allShow lessCall for Part-Time ArchDaily Catalog Editor for 2021!Call for SubmissionsSocial Space in Jing’an Kerry Centre / LinehouseSelected Projects Share “COPY”last_img read more